The wishlist name can't be left blank

Het Coronavirus en onze genoodzaakte aanpak

De situatie

Mediost is al 32 jaar de leverancier voor GGD’s, arbodiensten, sportartsen en (semi) overheidsinstellingen die altijd de klant volledig ontzorgt en service extreem hoog in het vaandel heeft staan. Helaas zijn wij door het Coronavirus genoodzaakt keuzes te maken, aangezien er grote tekorten in de markt vanuit de fabrikanten zijn, voor aanverwante producten.

Over welke producten hebben wij het?
  • mondmaskers
  • schorten
  • (veiligheids)brillen
  • handdesinfectans

Beschikbaarheid

Het is heel logisch dat er door de extreem grote vraag een gebrek aan productie capaciteit is ontstaan , die niet zomaar op te lossen is. De fabrikanten zetten alle zeilen bij maar de maximale lijken bereikt. Als laatste verklaring voor de tekorten is dat vele eenvoudige medische producten tegenwoordig uit China komen. De productie en leveringen vanuit China zijn beperkt op dit moment waardoor er grote tekorten ontstaan.

Genoodzaakte keuzes

Mediost heeft er voor gekozen om, indien beschikbaar, de producten zoals hierboven beschreven louter aan medische professionals uit te leveren aangezien wij van mening zijn dat dit het publiekelijk belang dient.

Aanpak

De beschikbaarheid van bovenstaande producten zijn zeer onzeker helaas. Wij doen ons uiterste best om een klein puntje van de capaciteit te bemachtigen zodat wij onze klanten kunnen voorzien van de gevraagde producten. De fabrikanten alloceren, op Europees niveau, op basis van behoefte in de markt en publiekelijk belang. Op dit moment zien wij veel beschikbaarheid naar Italië verhuizen aangezien de producten daar op dit moment het hardste nodig zijn. De fabrikanten kijken van dag tot dag met de beperkte beschikbaarheid wie er wat krijgt, met ieder haar eigen overwegingen, waar wij helaas niets aan kunnen veranderen.

Tot slot

Mediost doorzoekt heel Europa naar beschikbaarheid maar aangezien wij het land zijn met een zeer lage urgentie op dit moment verwachten wij vanuit de Europese- en wereldfabrieken geen grote prioriteit. Wij doen wat wij kunnen en zetten zelfs extra mensen in om u zo goed mogelijk te bedienen.

Hopende op uw begrip!

Team Mediost